Eskrim Blog

Yetişkin Eskrimi

YETİŞKİN ESKRİMİ

Zihninizi ve bedeninizi geliştirmenin harika bir yolu nedir?

Şüphesiz bunun birçok yolu vardır ancak bunu bir kılıç ile denemelisiniz…

1896’dan beri her yaz Olimpiyat Oyunları’nda yarışılan sadece beş spordan biri olan eskrim, destekleyici bir topluluk ve eğlenceli bir ortam sunarken sporculara da hem fiziksel hem de zihinsel olarak meydan okuma fırsatı verir.

Çoğu zaman insanlar yeni bir şey öğrenmeye başlamak için çok geç olduğunu düşünür, özellikle eskrim gibi fiziksel bir spor. Eskrim, her yaştan ve geçmişten gelen insanlar için ömür boyu bir spordur. Gerçek şu ki eskrim sadece vücudunuz için değil-zihni de keskin tutar. Seviye veya yaş ne olursa olsun, herkes başlayabilir ve bir başarı seviyesine ulaşabilir.

Bir mücadele sporu ile hiç ilgilenmemiş veya çok fazla zaman harcamamış olsanız bile, eskrimin tüm yetenek ve deneyim seviyelerindeki yetişkinler için yapılabilir olduğunu göreceksiniz.

Zihni ve bedeninizi eğiten eskrime başladığınızda;

  • Zihinsel keskinlik,
  • Sizi meşgul edecek harika ve yeni egzersizler,
  • Stratejik planlama becerilerini geliştirme,
  • İş gününden sonrası için mükemmel rahatlama,
  • Şekle girmenin eğlenceli bir yolunu,
  • Yüzlerce kalori yakabilme fırsatı bulmuş olacaksınız.

Şimdi kafanızda bazı sorular olduğunu biliyoruz;

Başlamak için çok mu yaşlıyım? – Kesinlikle hayır, eğer zindeliğe ihtiyacınız varsa, eskrim size bunu verecektir, eğer koordinasyonunuz yoksa geliştirmek zorunda kalacaksınız.

Golf ve tenis gibi sporlar genellikle teşvik edilir, böylece insanlar yaşları ilerledikçe de rekabet etmeye ve aktif olmaya devam edebilirler.

Eskrim, katılımcılarına uzun ve sağlıklı bir yaşam sağlayan başka bir spordur! Vetaran yarışmalarda özellikle 70 yaş ve üstü için rekabet grupları vardır. Hawaii’de yaşayan 92 yaşındaki bir eskrimci, son yarışmasından sadece birkaç gün sonra vefat etti.

Yaşınız veya fiziksel zindeliğiniz önemli değildir, eğer geliştirmek istiyorsanız, bunu yapacaksınız ve asla eskrim dünyasına katıldığınıza pişman olmayacaksınız.

Ne kadar zor? – Olmasını istediğiniz kadar zor.

Kılıç dürtüşlerinde canım acıyacak mı? – Düşündüğün kadar değil, muhtemelen çoğu zaman bunu fark etmeyeceksin. Koruyucu kıyafetler canının acımasını engelleyecek ancak yine de bazen biraz canın acıyabilir, ama buda daha iyisini yapmanız için sizi teşvik eder.

Ne kadar pahalı? Başlangıç olarak hiç pahalı değil çünkü çoğu kulüp ekipmanlarını kullanmanıza izin verecektir. Ancak daha sonra ekipmanlarınızı temin etmek zorundasınız. Eskrim ekipmanları diğer popüler sporlardan veya etkinlik kıyafetlerinden daha pahalı değildir. Koruyucu kıyafetlerinizi uzun süre kullanabilirsiniz.

Nasıl başlamalıyım? – İster 8 ister 80 yaşında olun, ülke genelinde birçok eskrim kulübü veya salonundan birinde eskrim yapmaya başlamak kolaydır. Eskrim sporu ve nasıl katılacağınız hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki bağlantıları tıklayın. Sorularınız varsa, lütfen [email protected] adresine e-posta gönderin.

Türkiye Eskrim Federasyonu özellikle çocuğu eskrim yapan ebeveynleri eskrim yapmaya teşvik ediyor.

Fiziksel aktiveye katılmak sağlıklı bir yaşam için gereklidir ve çocuklar için harika bir örnek olabilir.

Ailenin gücüne inanıyoruz. Birlikte çocuğunuzun başarısını arttıracağız.

Eskrim hakkında; https://blog.eskrim.org.tr/

Katılım hakkında bilgi almak için il temsilcilerimiz; https://www.eskrim.org.tr/il-temsilcileri-26.html

Hazırlayan ve Düzenleyen: Recep Koç

Yetişkin Eskrimi

Yetişkin Eskrimi” için bir görüş

  1. ESKRİM BENİM İÇİN Rahmetli kayınpederemin 1960 lı yıllarda bu sporla uğraşması hasebiyle kızım H.Neslipir in 8 yaşında başlamasına sebeb oldu. Kızımı Eskrim e getirip götürürken bu güzel sporun cazibesi eşim Gülsen ve beni de etkiledi Yusuf hocamızın ve yardımcısı arkadaşların ilgisi ,gayreti özellikle sevgisi bir Aile ortamında federasyonunda biz veteranlara kapıyı açmasıyla her antremanı özlemle çekmeye başladık, kızım Neslipir bu sene U12-U14 ,eşim Gülsen V1 de bendenizde iki senedir Veteran 2 klasmanında iken bu sene Herhalde V3 oldum,yaşım 58 başka bir spor düşünemem ,Ailecek çok seviyoruz Hocamızı ve oradaki arkadaşlarımızı anteremanları çoook özledik.
    Eskrim sporu sayesinde Tüm Türkiye’de Büyük küçük demeden inanılmaz Arkadaşlıklar ,Dostluklar kazandık.
    Bu imkanı veren Başta Değerli Federasyon yöneticilerimize ve sevgili Yusuf hocama ve yardımcılarına sevgiler saygılar teşekkürler. Zafer Kaymak Konya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön