Eskrim Blog

Ebeveynin Rolü

Ebeveynin Rolü

Ebeveynlerin sporcu çocuklarının gelişimindeki rolü ve başarısı paha biçilmezdir. Gerçek spor yıldızları olmayabiliriz, ancak çocuklarımıza eskrim yoluyla verebileceğimiz çok şey var.

Çocuğunuzun ilk güvendiği ve bağlandığı, rol modeli olan, attığı her adımı ve öğrendiği her yeni şeyi paylaştığı kişi ebeveynleridir. Yeri geldiğinde sırtını dayamak isteyeceği, kendisine güvenildiğini hissetmek istediği, koşulsuz sevildiğini bilmek istediği kişi de sizlersiniz. Tüm başarılarını gururla paylaşırken, zorlandığı noktalarda da elinin tutulacağını, bu şekilde de sevilip kabul edildiğini hissetmek ihtiyacında olduğu kişi de sizlersiniz.

Başarı, özgüven, yaşam ve kendini gerçekleştirme için onlara sağlam bir temel oluşturarak rehberlik edecek ve destekleyecek olan kişilerde sizlersiniz.

Türkiye Eskrim Federasyonu Yüksek Performans Direktörü ve Teknik Kurul Koordinatörü Recep Koç, tüm sporcuların Olimpiyat Şampiyonu olamayacağını, ancak arzusu olan herkesin iyi bir antrenör ve ebeveyn desteği ile kendi şüphelerinin üstesinden gelmeyi, tüm rakiplerinin üstesinden gelmeyi, başkalarının başarılarına saygı duymayı, zaferlere oynayabilmeyi, kutlamayı, mutluluk ve başarı kıvılcımlarını hissetmeyi, düşünmeyi ve analiz etmeyi öğrenebileceğini belirtiyor.

Her sporcunun antrenman ve diğer eğitim yönlerini üstlenen bir antrenörü vardır, ancak ebeveynin rolü hala çok önemlidir.

Eskrimciler çok kaybeder. Bu sporun talihsiz gerçeğidir;  her turnuvadan sadece bir kişi yenilmeden evine dönebilir. Bir ebeveynin çocuklarının katıldıkları her turnuvada kayıplarla başa çıkmasına yardımcı olması gerekecektir. Eğitime benzer şekilde, kaybetme ile başa çıkmanın en iyi yolunu bulmak, ebeveyn ve çocuk arasında sürekli bir konuşma gerektirir.

Çocuklarınızla konuşun, destekleyin, onları duyun ve onları dinleyin. Kaç yaşında olursa olsun ebeveynler çocuklarınıza tezahürat edin. Zaferlerine sevinin, onurlu bir şekilde kaybetmelerine yardımcı olun, iniş ve çıkışlarında onlara yakın olun. Ailenin ve antrenörünün yardımıyla çocuğunuz hem sporda hem de hayatta kesinlikle çok şey başaracaktır.

Ailenin rolü, çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirebilmeleri için temel gelişimsel görevlerde ustalaşmalarını sağlayan eskrime teşvik, destek, erişim ve rehberlik sağlamaktır.


Kulüp, antrenör ve ebeveynler. Bu tandem olağanüstü önemlidir. Bu ittifakın sporcularımızı duygusal, fiziksel ve psikolojik olarak en üst düzeyde başarıya ulaştıracağından eminiz.

Ailenin gücüne inanıyoruz. Birlikte çocuğunuzun başarısını artıracağız.

Ebeveynin Rolü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön